(pn-pt 10-18 / sob 9-13)
Zadzwoń 661 120 161

Mohani Olejek z baobabu 50 ml. Powrót do listy Zadaj pytanie

Producent:Mohani
Cena: 59.00 zł

12345 (0)

Czas realizacji: 24h

Opis

Afrykański olej z baobabu tłoczony na zimno słynie ze swoich właściwości regenerujących i nawilżających. Skutecznie zmiękcza skórę, wspomaga jej regenerację i pozwala zachować ją w dobrej kondycji. Działa odżywczo na przesuszone, szorstkie i łuszczące się miejsca. Stanowi remedium na suche i zniszczone włosy - nawilża je, dodaje im blasku i elastyczności. Docenią go osoby ze skórą suchą, która dzięki niemu zostanie ujędrniona i wygładzona. Zmarszczki i bruzdy staną się mniej widoczne, a skóra będzie niezwykle miękka i aksamitna. Regularnie stosowany pozwala na dłuższe zachowanie młodego wyglądu. Olej może być stosowany przy trądziku, łuszczycy i egzemie. Łagodzi świąd i nieprzyjemnie uczucie ściągnięcia. Dobrze wpływa na wrażliwą i swędzącą skórę głowy i pomaga zwalczyć objawy łupieżu.


Komu polecany jest olej z baobabu?

  • osobom z bardzo suchą skórą
  • osobom, które borykają się ze spierzchniętą, zniszczoną skórą dłoni
  • osobom z trądzikiem, łuszczycą czy egzemą
  • osobom posiadającym skórę dojrzałą, zwiotczałą, potrzebującą ujędrnienia
  • osobom walczących z łupieżem
  • osobom, które chcą zregenerować suche, zniszczone włosy
  • osobom, które chcą rozpocząć kuracje przeciwzmarszczkowe

 

Stosowanie

Olej charakteryzuje się przyjemnym, lekko orzechowym zapachem, jest lekki i dobrze się wchłania.

Twarz / ciało: można aplikować bezpośrednio na skórę (suchą lub lekko wilgotną). Wcierać delikatnymi ruchami masującymi. Na miejsca problemowe nakładać punktowo. Odpowiedni do masażu ciała. Można zastosować jako element wzmacniający działanie ulubionego kremu lub balsamu, w tym do kosmetyków przeciwsłonecznych i przeciwzmarszczkowych.

Włosy: odpowiedni do nakładania na całą długość włosów, jak i na skórę głowy. Stosować w umiarkowanej ilości. Delikatnie wmasować i pozostawić na minimum pół godziny, po czym umyć głowę szamponem.

INCI:

Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil


Produkt BIO, 100% naturalny. Odpowiedni do stosowania przez wegan. Nie testowany na zwierzętach.

Ten produkt nie otrzymał jeszcze żadnych komentarzy.

Dodaj komentarz