(pn-pt 10-18 / sob 9-13)
Zadzwoń 661 120 161

Mohani Olejek z jagód asai 15ml. Powrót do listy Zadaj pytanie

Producent:Mohani
Cena: 49.00 zł

12345 (0)

Czas realizacji: 24h

Opis

Olej z owoców asai, tloczony na zimo. Posiada silne właściwości antyoksydacyjne, regenerujące skórę i wzmacniające ściany naczyń krwionośnych. Polecany dla każdego typu skóry. Doskonały dla posiadaczek cery suchej, tłustej, dojrzałej i naczynkowej. Ze względu na działanie przeciwzmarszczkowe, antyrodnikowe i kojące, szczególnie dobrze sprawdzi się na skórach zwiotczałych, potrzebujących regeneracji, odżywienia.

Olej asai to bogactwo retinolu, beta-karotenu, którym zawdzięcza swoją barwę. Olej można stosować punktowo bez rozcieńczania lub w połączeniu z innym olejem bazowym (np. z awokado, ze słodkich migdałów). Doskonale sprawdza się jako środek gojący, ściągający. Olej asai posiada właściwości zmniejszające widoczność blizn, dlatego można go stosować np. na rozstępy dodając do innych olejów lub maseł.

 


Komu polecany jest olej asai?

  • posiadaczom skóry suchej, tłustej, dojrzałej, ze skłonnością do zmarszczek, zwiotczenia
  • posiadaczom skóry naczynkowej, zaczerwienionej
  • osobom, który włosy są matowe i pozbawione blasku
  • osobom, które długo przebywały na słońcu i ich skóry potrzebuje regeneracji i ukojenia
  • osobom, które chcą zmniejszyć widoczność blizn i rozstępów

Objętość netto: 15 ml



Sposób użycia

Można rozcieńczyć go innym olejem bazowym (stężenie do 5%). Szybko się wchłania. W formie nierozcieńczonej - do użytku punktowego na zmiany skórne, naczynka, zmarszczki, sińce pod oczami.

INCI:

Euterpe Oleracea friut oil


Produkt BIO, 100% naturalny. Odpowiedni do stosowania przez wegan. Nietestowany na zwierzętach
.

Ten produkt nie otrzymał jeszcze żadnych komentarzy.

Dodaj komentarz